Connect with us

Нюзрум

Терзиев вие от ужас! Депутатите го викат в НС да дава обяснения за кървавата нощ

Published

on

Организаторът на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз и кметът на София Васил Терзиев ще бъдат викнати в парламента, за да обяснят за организацията и избухналото насилие на събитието на 16 ноември.

Те ще бъдат извикани във временната комисия в Народното събрание, която трябва да провери всички факти и обстоятелства, свързани с организацията, подготовката и спазването на обществения ред на протеста.

Депутатите вече са установили кой е организаторът и са изискали информация от него. Поискали са още да знаят и има ли наложени глоби и какви са нанесените материални щети, предава „24 часа“.

Освен тях ще бъдат изслушани пострадали на протеста. Хамид Хамид от ДПС предложи да бъдат поканени и полицаи, станали жертви на провокатори. Председателят на комисията ген. Атанас Атанасов одобри идеята му, но Маноил Манев припомни, че текат служебни проверки, граждански и наказателни дела, и комисията може да се намеси в проверките. Той настоя да бъдат изслушани длъжностните лица и предложи депутатите да се съсредоточат върху тях.

Най-четени