Connect with us

Парламент

Нинова с първи думи за кървавия екшън: Знаем кой го направи! Свиленски вече е в ИСУЛ, лекарите правят всичко възможно

Published

on

„Недопустими неща се случват. Във връзка съм с колегите ми там. Човек от Областната управа е бутнал оградата умишлено и силово върху Георги Свиленски. Той е с разрязана ръка, в момента се намира в ИСУЛ. Лекарите взимат мерки. Свобода на изразяване, на протест, различно мнение – всичко е потъпкано. Щом се посяга на депутати, представете си какво може да се случи на всеки един човек“.

Това разказа пред журналисти в парламента лидерката на БСП Корнелия Нинова. Както вече съобщихме заместникът ѝ Георги Свиленски е пострадал по-рано днес край Паметника на Съветската армия. Социалистите отидоха там, за да се противопоставят на започналия демонтаж на фигурите на монумента.

„Всеки паметник е частица от историята на България. Разрушавайки паметници, рушите историята на България. Ние сме за това всички паметници да се запазят и историята да се изучава такава, каквато е била“, каза още Нинова.

Тя се обърна към ПП-ДБ и ги призова да спрат махането на паметника и припомни, че мнозинството в Столичния общински съвет е тяхно, както и областният управител на София Вяра Тодева. Именно по нейно нареждане започна демонтажа. „Спрете. Такова разделение и омраза, агресия, която стигна до това да се бият хора, е ваша вина. Спрете с това, пазете историята, каквато и да е тя. Оценявайте, давайте си мнението, но не рушете паметници“, каза тя.

Соцлидерката лаконично коментира решението на Весела Лечева да напусне БСП: „Всеки е свободен да си избира политическия път и да си казва мнението“. Олимпийската медалистка прекара 22 години в партията и бе едно от знаковите ѝ лица, като бе част от Националния съвет на партията. Тя е бивш депутат, министър и кандидат за кмет на Велико Търново, припомня „24 часа“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени