Connect with us

Нюзрум

„Възраждане“ не са на себе си от бяс: Поредно национално предателство!

Published

on

Министерство на финансите в лицето на министър Асен Василев се готви да извърши нарушение на Конституцията и поредното национално предателство. Ние от „Възраждане“ се обявяваме категорично против това намерение и ще сезираме отговорните институции в това число и прокуратурата. Това каза в декларация от парламентарната трибуна Даниел Петров от ПГ „Възраждане“ във връзка със земите от Държавния поземлен фонд.

Според „Възраждане“ с продажбата на тези земи ще се даде възможност на определени лица да закупят за жълти стотинки една пета от Държавния поземлен фонд. 

„От „Възраждане“ категорично възразяваме срещу това намерение на Асен Василев и напомняме, че в Конституцията на България е написано, че държавните имоти се стопанисват и управляват в интерес на гражданите и обществото, а земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото”, посочи още Петров в декларацията.

„Това е земеделската земя, с която се оземляват малките земеделски производители – това са пасищата, мерите, ливадите, които се използват от българските животновъди”, каза Петров. 

Петров припомни, че на свой брифинг Асен Василев е отрекъл да има заложени такива приходи в бюджета за 2024 г.: „Отрече и излъга. На въпроси на журналисти дали средствата не са заложени в бюджетната прогноза за 2025 г. , която е неразделна част от Закона за държавния бюджет – той отговори: нито в бюджета, нито в бюджетната прогноза за 2025 г. Но в бюджетната прогноза, която е публична, има приход от точно 340 млн. лв. , още по-интересното е, че има и становище от Министерство на земеделието, което е негативно.”

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени