Connect with us

Парламент

Тагарев ревна: За 2 седмици изкарах 10 часа в парламента, слушайки ги как се карат за епилатори

Published

on

За по-малко от 2 седмици седя 10 часа в тази зала. Това оплакване направи военният министър Тодор Тагарев минути преди мнозинството в парламента да официализира безвъзмездното отпускане на наши бронетранспортьори на Украйна. Той прекара час и половина в НС докато депутатите се караха за епилатори и се обвиняваха в лудост.

„Изслушах огромна част обвинения и обиди. Ако не съм пропуснал нещо в последните дни, мисля, че в България все още има разделение на властите“, смъмри той депутатите. „Тези бронирани машини са с 12,7 мм картечници, използвани от Вътрешни войски по време на срамния Възродителен процес. Не разбирам за какво е тази дискусия. Има ваше решение от преди 4 месеца и в изпълнение на това ваше решение МС е внесъл споразумение и се очаква да го ратифицирате или не“, натърти министърът, цитиран от 24 часа.

И се оплака, че не е чул нито едно изказване по споразумението.

Тагарев се възмути, че народен представител от БСП казал, че трябва да повтарят на хората. „Защо трябва да седя в залата докато повтаряте на хората вашите пропагандни тези?“, гневен бе той. Министърът не одобри и тезите, че „трябва да бъдат закопани тези машини, че плавали при 4 м вълни“. Такива импровизации няма да коментирам, отсече той.

А „Възраждане“ и част от депутатите на БСП го изпратиха със скандирания „Оставка“.

Най-четени