Connect with us

Нюзрум

Нинова се похвали: Терзиев ме кани утре на преговори

Published

on

Колегите са доста изнервени и да се успокоят. Тези, които не се регистрираха, и не събраха кворум, спасиха правителството, дадоха време на сглобката до сряда си извиват ръцете и да се договарят. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предава Блиц.

Тя заяви, че от БСП искат оставката на вътрешните работи по повод протестите в четвъртък. „Случилото се в София е война, това е недопустимо и отговорността е на СДВР“, посочи той.

„ГЕРБ и ДПС страшно ги боли, че от БСП искахме „всички срещу ГЕРБ“. Всяко второ изречение на Борисов и Пеевски са Варна, София. Изреждат градовете, където се обединихме срещу модела „ГЕРБ“.

12 години модела ГЕРБ омръзна и изчерпа държавата, затова трябва да се обединим и в парламента срещу задкулисни договори и сглобки. Това правителство е вредно с всеки ден. Получих покана от г-н Терзиев за среща на преговори за приоритети в Столична община. Поканата е за утре„, заяви тя.

Тя ще бъде за преговори, за приоритети в политиката на София.  Приоритети, които БСП би предложила да залегнат в бюджета на Столична община, каза лидерката на БСП.

„По отношение на дерогацията сме с много последователна позиция, откакто тя е повдигната – цените за българските потребители и за икономиката. При тях не е принципно – делят се интереси – кой ще застане на входа, на изхода, кой ще прибере доставките. Дали тези наши позиции съвпадат с техните позиции, които са конюнктурни“, посочи още Нинова.

„Кметът на София трябва да разреши или спре протеста. Но по отношение на протеста, МВР трябва да спре окървяването. Представате си Терзиев да беше забранил протеста – пак щеше да му се търси отговорност. Оттам нататък СДВР носят отговорност“, заяви лидерът на БСП.

Най-четени