Connect with us

Нюзрум

Денков взриви НС! Заговори за измислици и лъжи, изпратиха го с викове „Оставка!“

Published

on

„Разбрахме, както и в предишния вот, че истината няма никакво значение в дебатите по вота. Единствено пропагандата, лъжата и обидите са това, което можете да използвате. Защо? Защото опозицията отново няма истински аргументи и затова трябва да използва измислици и лъжи“.

Това каза премиерът акад. Николай Денков от трибуната на Народното събрание в края на дебатите по вота на недоверие срещу правителството. Той обобщи, че от искания вот са станали ясни четири неща, като на първо място е това, че „Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“ са признали, че Русия е започнала война, а не военна операция или конфликт срещу Украйна, както и че това създава заплахи и за България.

„Ако Русия спре войната в Украйна, ще изчезнат и опасностите за България. Затова националната сигурност на България изисква всички партии без изключение, включително и опозиционните, да призоват Русия да спре войната и да напусне завоюваните територии в съответствие с международното право“, каза Денков.

На второ място той посочи, че закупуването на съвременна военна техника е станала повод за ожесточени критики от опозицията. 

„Трето – разбрахме, че народните представители от „Възраждане“ и техните лидери не се интересуват от съдбата на българите в окупираните от Руската федерация територии в Украйна“, каза Денков и попита когато партията ще призове руското ръководство да опази българските общности и техните образователни и културни традиции. „Там българщината изчезва под натиска на окупаторите. Кога ще го забележите?“, попита той.

Докато премиерът говори, от „Възраждане“ се бяха обърнали с гръб към него, а след края на изказването му започнаха да скандират „Оставка“.

Гласуването ще бъде утре в 13,55 часа, обяви зам.-председателката на НС Росица Кирова. То трябва да бъде поне 24 часа след края на дебатите.

Най-четени