Connect with us

Нюзрум

Социоложка от „Тренд“ посочи с пръст най-двуличната партия: Те губят!

Published

on

От вота на недоверие печелят и правителството, и опозицията. Мнението е на социолога от Изследователски център „Тренд“ Евелина Славкова.

Според нея с вота опозицията показва жизненост. Тя напомни, че това е втори вот на недоверие.

„Със сигурност се опитват да покажат силна опозиционност. Смятам, че изминалите съвсем наскоро местни избори показаха в най-голяма степен има ли опозиционност или не. Не видяхме силна вълна срещу ГЕРБ, ПП и ДПС„, отбеляза социологът.

В този смисъл тя смята, че тази опозиционност не е достатъчно силна.

Според Славкова е много трудно да се разбере защо е „тази непрекъсната война с ДАНС и искането на оставки“:

„Разклащането на институции, влизането в конфликт между институции в ситуация, която не изглежда розово не само в България, но и извън нея, смятам, че по скоро ще загубят управляващите, отколкото ще спечелят. Не чувам аргументи защо искаме да махнем този човек – защото е назначен от президента не е аргумент“.

Тя подчерта, че при ПП-ДБ често се наблюдава двуличие. По думите й те реагират на различните ситуации според това кое им е по-изгодно.

Коалицията е изключително разклатена, но нито една от политическите сили, част от нея, няма да даде назад, така че да я счупи окончателно, изказа мнението си социологът и добави:

„Нито една от политическите сили не вижда някаква печалба в политически план от това правителството да си отиде. Колкото и разклатено и нестабилно да изглежда, толкова по-дълго смятам, че то ще успее да издържи„.

По думите й е нормално ГЕРБ да не подкрепя бюджета, защото след ротацията именно те ще трябва да го изпълняват. Според нея ще има корекции в проектобюджета между първо и второ четене.

Големите губещи от тази сглобка не са нито ГЕРБ, нито ДПС, а това са ПП-ДБ, коментира още Евелина Славкова.

Най-четени