Connect with us

Парламент

След двучасов дебат депутатите решиха: Купуваме бойни машини „Страйкър“

Published

on

След продължили близо два часа дебати Народното събрание (НС) прие проект за инвестиционен разход „Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада“.

В зала гласуваха 191 народни представители. „За“ бяха 134 депутати, „против“ гласуваха 55, а „въздържал се“ се двама.  

„Това е добро решение и аз наистина много съжалявам, че има такива народни представители, които работят срещу интересите на българската армия“, заяви от трибуната на парламента военният министър Тодор Тагарев по повод купуването на бойните машини „Страйкър“.

„Ако депутатите бяха слушали докладите на комисиите, щяха да получат отговори на много от въпросите, които са били поставени. Очевидно за вас това не е важно, по-важно да си водите пропагандата.

Няма никакво значение дали министър или заместник-министър ще подпише договорите. Искам да подчертая, че този процес продължава повече от десет години и първите технически задания са разработени през 2012 г.“, добави Тагарев.  

„Този подход е добър и можете днес да вземете едно разумно и добро решение за българската армия. Около 40% от човекочасовете по производството на машините ще бъдат положени тук, в България. Ще бъде изграден Регионален център за ремонт и поддръжка на машини „Страйкър“ за Европа.

Имам достъп до класифицирани доклади – това, което каза г-н Костадинов каза, не съм го срещал в тези доклади“, отговори Тагарев на критиките на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени