Connect with us

Нюзрум

Европейският главен прокурор ни дойде на крака, Денков почна с театъра: България не успя..

Published

on

„Във всеки преход имаме нужда от смели герои. Дали ще е смел кмет на Ню Йорк или прокурор в Румъния. Това са хора, които показаха, че структурите работят, да се изправи срещу бандитите и мафията. Държавите дължат много на тези герои. За съжаление, България не успя да намери своя Фалконе и своята Кьовеши, и това дава отражение“. Това заяви премиерът Николай Денков на форума „Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност“. На събитието присъства европейският главен прокурор Лаура Кьовеши. Той отбеляза, че има определен напредък на страната ни по темата с върховенството на закона.

„България направи забележителни промени по отношение на законите, структурите, които трябва да се борят с корупцията, както и структурите, които трябва да ни направят съвременна и развита европейска държава. Ние все още търсим своите герои, които да поведат тези структури и да кажат: „Повече не може така“. За това е много ценно, че отново Лаура Кьовеши е в България. Първо, за да ни вдъхнови за това, че трябва да продължаваме да работим в тази посока. Второ, за да сподели своя опит в това как може да бъдем много по-ефективни. Трето, да обсъдим отново, заедно с вицепремиера Габриел по-късно днес, какво може да направим, за да работим още по-ефективно“, посочи Денков в своето изказване.

Той добави, че в предстоят важни гласувания в следващите 5-6 седмици, „Ако успеем, ще отидем в съвсем друга орбита на европейското си развитие. Правителството ще работи за това. Надявам се, че всички заедно ще го реализираме“ , каза в заключение министър-председателят.

Най-четени