Connect with us

Нюзрум

Киселова взриви ефира с думи за липсващ министър и скастри управляващите: Отговорността е и ваша

Published

on

В рамките на 2 седмици би трябвало да продължи процедурата по оспорване на вота в столицата. Това коментира пред Нова телевизия конституционалистът доц. Наталия Киселова. По думите ѝ Ваня Григорова може да поиска да се забави встъпването ѝ в длъжност като общински съветник до произнасянето на съда по казуса, но няма пречка областният управител на София да свика първото заседание на Столичния общински съвет.

По думите на Киселова ниската избирателна активност не може да бъде използвана като аргумент в съда за оспорване на изборните резултати.

Според Киселова е можело да има министър, който да бъде отговорен за организацията на изборния процес. Според нея отговорността между ЦИК и правителството трябва да бъде споделена. „Имаше голямо забавяне в някои процеси, това си пролича при машинното гласуване“, каза Киселова.

Тя каза още, че е имало пестелива активност от ЦИК за това как трябва да се гласува. „Обучението на членовете на СИК също не беше на ниво, според мен е хубаво обученията да бъдат в реална среда“, заяви Киселова.

Най-четени