Connect with us

Парламент

Кирил Петков е изключително жалък! Вижте за какво се гънала амебата, когато днес му звъннала Корнелия Нинова…

Published

on

„Депутатът Александър Дунчев е огорчен, че не той стана земеделски министър. Това заяви на брифинг вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

„Това е много лично ангажиран с този въпрос човек, тъй като той беше кандидат за министър на земеделието при преговорите за правителство. Допускам, че е огорчен от това и изразява лична позиция по-остро и агресивно“, обясни ситуацията тя.

Нинова е разговаряла с премиера Петков и го е попитала дали позицията на Дунчев съвпада с тази на „Продължаваме промяната“. Оказало се, че това не е така.

Вицепремиерът заяви, че ще се провери дали зад тази атака не стоят всички онези фирми, които са били ощетени при въвеждането на мярката държавните горски стопанства сами да секат и продават дърва на ниски цени.

„По този начин беше елиминирана горската мафия, която влизаше и сечеше безразборно. В много тежък момент за народа видяхте, че цените бяха високи. Ние взехме мерки. Държавата влезе в ролята си“, подчерта Нинова.

Тя допусна, че нарушени интереси могат да стоят зад тази атака, но гарантира, че в коалицията няма напрежение по въпроса. Нинова увери, че няма назначения без конкурси за позициите, за които това се изисква. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени