Connect with us

Нюзрум

Синдикалист нахлу в МС! Големи новини за пенсионерите

Published

on

Растеж на пенсиите с около 10% през юли догодина предвижда проектът за бюджет за 2024 г., съобщи пред бТВ президентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов след среща в Министерския съвет.

Правителството покани на срещата само представители на синдикатите, работодателите не присъстваха. Страните са обсъждали бюджета за догодина, който кабинетът има срок да внесе в парламента до 15 ноември. По думите на Манолов плановете са за 10% актуализация на пенсиите през юли.

Промени се обмислят и в размера на майчинството за втората година на детето – а именно то да е равно на минималната работна заплата. Размерът на заплатата за догодина беше увеличен и от януари тя ще е 933 лв. Промени при другите видове обезщетения засега не се предвиждат.

На срещата не е обсъждано дали ще има коледни добавки за пенсионерите за тази година. Финансовият министър преди дни заяви, че такива не са предвидени, а след това премиерът уточни, че окончателното решение ще се вземе, след като се види изпълнението на бюджета.

Прогнозата ми е, че накрая ще избършат потно чело и ще намерят пари за коледни добавки, заяви по-рано пред БНР Димитър Манолов. Той напомни, че това е правено и друг път.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени