Connect with us

Fake Harvard

На Киро и компания им се стъжни: Задържаха хората от записа, грози ги затвор

Published

on

Задържаха част от членовете на Секционна комисия от село Малорад, които станаха известни със скандално видео с подправяне на бюлетини. Това потвърдиха източници на Нова телевизия. При първоначалния разпит те са признали за случилото се след края на изборния ден. Според показанията им основните виновници били двама – председателят на комисията Моника Йорданова и един от членовете, който подстрекавал към подправяне на изборните резултати. Проверката на органите на реда е започнала още в изборната нощ, когато се появи скандалния клип.

Местните твърдят, че жената от клипа не само е нарушила закона, а и е гласувала многократно за предпочитания от нея кандидат. Името й е Моника Йорданова и от квотата на ПП-ДБ. Опитахме да се свържем с нея по телефона.

„В момента не мога да Ви давам сведения. Съжалявам. Дочуване”, заяви тя.

Жалба в Общинската избирателна комисия има още от нощта на вота и от там незабавно са сезирали прокуратурата по компетентност.

„Това е изключително грубо нарушение не само на изборните правила. Това е длъжностно лице, което е поставено там като председател на избирателна комисия, за да гарантира сигурността на вота”, заяви Силия Иванова, говорител на ОИК-Борован.

От „Продължаваме Промяната-Демократична България” веднага се раграничиха от своята представителка и също сезираха прокуратурата. Коалицията обяви, че са предприети мерки по отстраняването на председателя като част от комисията в Малорад. Според хората от селото обаче трябва да се търси отговорност от още хора в секционната комисия.

 Районната прокуратура в града образува досъдебно производство, а Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени