Connect with us

Нюзрум

Нинова излезе и призна къде се кри досега, само и само да не застане до Григорова

Published

on

Целта ни е една и е напът да се случи. Почти навсякъде по предварителна информация от вота за партийните листи е повишен спрямо последните избори. И БСП се връща в местната власт.

Това бе първият коментар на соцлидерката Корнелия Нинова след края на изборния ден. И даде за пример София. 

Тя обясни, че е не е била до Ваня Григорова на брифинга по-рано днес, защото в централата обобщават данните от цялата страна и това е тяхната отговорност. Но разказа, че по-рано се е чула с шефа на столичните червени Иван Таков.

Григорова има своите качества, но нито едните, нито тя можеха един без друг, допълни лидерката.

В няколко десетки средно големи общини печелим на първи тур. И в още повече отиваме на балотаж по предварителна информация, каза Нинова и изброи няколко областни града – Русе, Разград, Силистра, Хасково.

По всички линии БСП подобрява резултата си, което ни прави щастливи, отчете още соцлидерката.

На „Позитано“ 20 все още нямат решение за това кого ще подкрепят на балотажите в други градове, но бе категорична, че няма да дадат рамо на кандидати на ГЕРБ по места. Толкова години работим срещу този модел, но няма как сега зради едното кметско място да се отметнем от тази си позиция. Ние останахме единствената алтернатива и няма да предадем хората зад нас заради едно-две кметски места, каза Нинова.

Очаквахме този скандал да се отрази като понижаване на избирателната активност, това не се получи. В парламента предстои този въпрос да се развие, коментира Нинова скандалът с машините от последните дни.

В София сме обединени с Левицата, но в много градове в страната сме конкуренти, не е еднозначно за цялата страна. Твърде сложно е, на местни избори винаги е много шарено, каза още соцлидерката.

Най-четени