Connect with us

Нюзрум

Съдбата на тези градове е ясна! „Галъп“ се произнесе с резултати от вота

Published

on

Ерол Мюмюн (ДПС) печели местните избори в Кърджали с 55,8%. На второ място е Никола Чанев (ГЕРБ) със 17,7%.

Това сочат екзитпол данните на социологическата агенция „Галъп интернешънъл“ към 20:00 часа, предаде БНР.

Избирателната активност в Кърджали е 40,2%.

В Пловдив при активност 35,7% се очертава балотаж между Костадин Димитров от ГЕРБ (32,3%) и Ивайло Старибратов от ПП – ДБ (22,4%).

Във Варна Иван Портних (ГЕРБ) отива на балотаж срещу Благомир Коцев (ПП-ДБ). Портних има 26,9% от гласовете на избирателите, Коцев – 26,9%. Активността е 41,5%.

При избирателна активност от 57,5% в Благоевград Илко Стоянов (независим) получава 27,0% от гласовете, а Методи Байкушев (ПП-ДБ) с 24,5%.

В Русе по данни от екзит пол на „Тренд“ води досегашният кмет Пенчо Милков с 33,7%, следват от кандидата на ГЕРБ Иван Иванов – 17,3%.
В Перник печели досегашният кмет Станислав Владимиров със 71,5% от гласовете – отново по данни на „Тренд“.

В Плевен ще има балотаж между досегашния кмет Георг Спартански (независим) и Валентин Христов от ГЕРБ с по около 20 на сто от гласовете.

Досегашният кмет Димитър Николов (ГЕРБ) печели на първи тур изборите в Бургас с 38,0%, по данни на „Галъп“.

На първи тур Калин Каменов печели изборите във Враца.

По данни на „Галъп“ във Велико Търново за кметското място на балотаж ще се борят Даниел Панов, подкрепен от ГЕРБ и Йордан Терзийски от ПП-ДБ. За Панов са гласували 42% от упражнилите правото си на вот, а опонентът му Йордан Терзийски е подкрепен от 22,2% от гласувалите.

Разпределението на гласовете за кандидат-кметовете в Стара Загора на днешните избори е: Живко Тодоров (ГЕРБ) – 39,4% и Искра Михайлова („Възраждане“) – 27,6%.

Най-четени