Connect with us

Fake Harvard

Извънреден брифинг! Министър на Киро се черви и оправдава за кражбата на века

Published

on

„Във връзка с появилата се информация по отношение за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване по реда на изборния кодекс, бих искал да направя кратко изявление“.

„То ще обхване ролята на МЕУ в този процес. Ние трябва да обезпечим видеонаблюдението след края на изборния ден. До момента на 9 октомври чрез жребий бяха изтеглени серийните номера на машините на гласуване, които ще преминат процеса на съответствие по време на процедурата. Изтеглени са 8 машини“, обясни той, цитиран от Блиц.

Това заяви на извънреден брифинг министърът на електронното управление Александър Йоловски по повод на излезлия доклад на ДАНС, разглеждан на Председателски съвет в парламента, че кодът на машините за гласуване е бил копиран на флашка от заместникът му Михаил Стойнев. 

„Сигурността на настоящия вот се гарантира от следното. Машините работят като принтери. Те отпечатват разписка, на който може да бъде видян гласът, подаден от всеки един човек. След това ЦИК отчита гласоете на база на подадените разписки“, каза той.

„С моя заповед и предвид качествата и професионалните умения на моя зам.-министър Михаил Стойнев, съм му възложил той да изпълнява всички задължения във връзка с удостоверяването на типа машини. Той притежава необходимите технически качества и професионални умения. Това колеги са фактите.

Сега отиваме с Мария Габриел към НС, където ще представим тази информация в рамките на Председателския съвет. Това мога да кажа към момента“, каза той.

Най-четени