Connect with us

Нюзрум

Слави прати свой министър да плюе в ефир управляващите

Published

on

Икономическият обществен интерес трябва да е водещ в разговорите с „Лукойл“, но не е, заяви пред БНТ Александър Николов – бивш министър на енергетиката от квотата на „Има такъв народ“.

„Най-важното в сектор „Енергетика“ е да имаш максимална прозрачност. Който и да встъпи в длъжност в сектора има отговорности и трябва да бъде отговорен за това, което е направил по всяко време. През последните 2 години се изкарваха много контролирани послания, които са далеч от истината. Взимат се решения, без реално да се вижда двигателят за тези решения. Как може да се откаже обсъждане за сектор „Енергетика“, защото сме били в предизборна кампания? И точно от ПП-ДБ? За най-болния сектор не се направи никаква ревизия от началото на управлението на тази некоалиция или както я наричат. Защо“, попита риторично Николов.

Според него през последните 2 години сме в непрекъсната политическа кампания.

„Тя е абсолютно деградивна, тъй като се използват пропагандни, изпразнени от съдържание тези, които нямат нищо общо с ефектите за обществото и за хората и за икономиката , като цяло. Това е първият проблем. Вторият е брутално ниска експертиза, особено на фона на капиталови потоци и начина на функциониране на икономически процеси в по-широк мащаб“, обясни Александър Николов.

Той подчерта, че трябва да се говори за преразпределение в сектор „Енергетика“ и в сферата на горивата.

„България се намира на ключова локация в Европейския съюз, разполагаме с огромен потенциал. Не можем да осъзнаем какви късметлии сме да живеем на такова стратегическо място и в същото време какви хора си избираме да ни управляват, за да разрушават този потенциал“, посочи Николов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени