Connect with us

Fake Harvard

Дедо Еконтий го закъса! Ченге издаде: Нелегални лихвари от Русе купуват гласове за Рена Стефанова (ИМЕНАТА)

Published

on

Кандидат-кметът за Русе, Рена Стефанова, бе издигната от бившия транспортен министър Николай Събев, известен като Дедо Еконтий, се забърка в нелегални схеми, свързани с купуване на гласове. Това стана ясно след разкрити от източник в Областната дирекция на МВР.

Ченгетата засекли нелегални лихвари в квартал „Дружба“ 2, които обещавали на жертвите си, че ако гласуват за Рена Стефанова на изборите на 29 октомври, ще намалят сумата на техните дългове.

В този скандал с избирателни машинации са вплетени и криминални авторитети като Л. Паскалев, В. Люцканов и П. Ангелов, които са свързани с лихварски банди и измами с недвижими имоти.

Рена Стефанова, юристка и кандидат-кмет, беше депутат в 47-ото и 48-ото Народно събрание, но не успя да си осигури място в последния парламент, след като беше изместена с предпочитания от четвъртия в списъка Иван Белчев.

Младият депутат се явява един от най-големите противници на издигането на Рена Стефанова за кмет на Русе, а също тя има и осъдителна присъда за катастрофа в София, макар и условна.

Въпреки това, Николай Събев, известен като провален транспортен министър, но и като един от най-големите спонсори на ПП, успя да наложи своята кандидатка за кмет, което доведе до загуба на „Промяната“ в Русе.

Социолозите оценяват подкрепата към Николай Събев на около 8%, което е крайно недостатъчно за попадане в балотажа.

Източник: narod.bg

Най-четени