Connect with us

Нюзрум

Костадинов получи просветление за скритите милиони на „Лукойл“! Посочи виновниците

Published

on

„Ако държавата има сведение за 500 млн. лв. данъци, които рафинерията „Лукойл“ не е внесла в бюджета, нека ги покаже като ревизионни актове“, заяви във Велико Търново председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той каза, че е против извънредно заседание на парламента по темата, определяйки го като „рекет от страна на Пеевски“.

„Спирането на внос на руски петрол означава, че рафинерията спира да работи и тогава няма с какво да караме колите си“, каза Костадинов.

„Националната агенция за приходите и Министерството на финансите могат да направят ревизия, ако това е така, ще има наказателни постановления и тези невнесени данъци ще трябва да се платят“, посочи Костадинов.

„Има план да се купи рафинерията от американци и от турци, това е план за ликвидирането на нашата енергетика, за да станем енергийно зависими от Турция“, заяви Костадин Костадинов.  Според него казус с рафинерията „Лукойл“ няма, защото целта е тя да стане турско-американска собственост.

„Ако са скрити тези 500 милиона лева, трябва да попитаме кой беше министър на финансите през миналата година – Асен Василев, а кой беше шеф на НАП – Румен Спецов“, коментира Костадинов и допълни, че те трябва да обяснят ситуацията.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени