Connect with us

Импийчмънт

Първата дама събра погледите: Радев ли наистина я потроши?

Published

on

Мистерията с контузията на първата дама Десислава Радева най-после е разплетена. От седмица насам съпругата на президента Румен Радев е с гипс на лявата си ръка, а появата й на събитие в Бургас с него събуди хиляди спекулации по темата. В социалните мрежи се появиха предположения, че е станала жертва на катастрофа, на побой и какви ли не други теории. Истината обаче се оказа съвсем различна, пише ‘Ретро“.

Самата Десислава потвърди във фейсбук профила си, че наистина е преживяла инцидент, но не драматизира около случая и твърди, че всичко със здравето й е наред. „Докато се занимават с „мистерията” около счупената ми ръка, светът се върти… Нищо героично. Прозаичен битовизъм. Рисковете на живия човек. Ще се оправи. Това не е важното сега”, коментира президентшата. От думите й става ясно, че е претърпяла битов инцидент в домашна среда. Двамата с държавния глава вече втори мандат живеят в елитната вила „Калина”, част от правителствената резиденция „Бояна” в полите на Витоша.

Първата дама не изглежда никак разтревожена от последствията от контузията, но на драго сърце приема съвети от своите приятели как възстановяването й да протече по-бързо. Някои от тях я посъветваха да яде повече прясно сирене и домашен сусамов тахан, други й препоръчаха да приема шуслерови соли, а трети с чувство за хумор я успокоиха, че ръката ще зарасне за толкова дни, колкото е цифрата на нейната възраст.

Радева се въздържа да изкаже официални публични благодарности на лекарите, които са се погрижили да обработят нараняванията и да гипсират ръката й. По щетите може да се гадае, че тя е паднала от високо. В първите дни след инцидента Десислава имаше и синини.
Това е втори здравословен проблем за съпругата на Радев, откакто той е начело на държавата.

Припомняме, че през пролетта на 2021 г. първата дама премина през тежка и спешна операция на мозъка. През февруари същата година тя преболедува Ковид-19, а два месеца по-късно бе спасена на косъм от специалистите в неврохирургията на столичната болница „Св. Иван Рилски”. Там тя постъпи с нечовешки силно главоболие, което продължило няколко поредни дни, докато склони да потърси лекарска помощ. В крайна сметка се оказа, че Радева е имала 3 аневризми на мозъка, които бяха отстранени по оперативен път. След преживяното първата дама се обърна към духовното и година след интервенцията измина пеш поклонническия маршрут „Камино”, който хиляди хора от цял свят извървяват с цел пречистване и умиротворение.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени