Connect with us

Нюзрум

Напрежението между Нинова и Григорова е голямо! Ето какво делят

Published

on

Ние не само в София, но и на други места имаме кандидати, които не са членове на партията, но са свързани с левицата. Техните послания са леви. Техният начин на мислене е на ляв човек. Това е по-важното. Така че според мен Ваня Григорова се справя доста убедително, не само по отношение на левия електорат, а и по отношение на всички, които искат реална, истинска промяна, а не подмяна, както се случи с „Продължаваме промяната“. 

Това заяви в студиото на Нова тв зам.-председателят на БСП и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин на въпрос  убедително ли се представя по време на предизборната кампанията кандидатът за кмет на София от БСП. 

„От социологическите проучвания се вижда, че така, както я подценяваха в началото, тя се превръща в основен конкурент за балотажа и за спечелването на изборите“, допълни той и изрази увереност, че кандидат на БСП може да стигне до балотаж за кметския пост в столицата. 

Вигенин беше категоричен, че БСП под каквато и да било форма не пречи на кампанията на Григорова.

„Националният съвет единодушно е подкрепил нейната кандидатура. Вие мислите ли, че щеше да е полезно за нейната кампания, Корнелия Нинова да е на всяка среща и на снимките с Ваня? Така че – няма никакви причини да смятате, че БСП под каквато и да било форма пречи на кампанията ѝ“, подчерта той. 

На въпрос дали целта на Ваня Григорова е създаването на нова лява партия той подчерта, че това е опит за отклонение на основната тема. „А основната тема е София, развитието на София и нуждата от реална промяна в София. Спекулациите за това кой какви намерения има след изборите нямат никаква връзка с изборите в момента.

Така че,  нека се фокусираме върху това какво се предлага за София, каква промяна се очаква да се случи. Нападките, особено от последните дни, само показват, че най-после приеха сериозно кандидатурата на Ваня и даже малко са стреснати“, категоричен е той.

Вигенин коментира и въпроса дали, ако се стигне до балотаж, в който кандидатът на БСП не участва, партията ще подкрепи някой от другите участници във вота.

„Аз не допускам, че няма да сме на балотажа, но ако това се случи, ще се съберат нашите органи –  Национален съвет, може би, ръководството на градската организация. Ще преценим. Сега, по принцип, хората имат глави на раменете си, мисля, че могат и сами да преценят. Но сигурно ще се водят някакви разговори. 

БСП е сериозна партия и участва в тези избори във всяка една от общините, за да спечели. А ако не спечели от първи тур – целта е да участва в балотаж. А ако не се стигне до балотаж – тогава ще се коментира“, посочи Вигенин. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени