Connect with us

Импийчмънт

Радев прати вицето да плюе по Киро: Важно им е да имат шефове в службите, докато хората остават без работа

Published

on

Сигурно е много важно да имаме служби, наши, но още по-важно е според мен, е да имаме граждани на България, които достойно полагат своя труд. Демографската политика е и въпрос на национална сигурност. Казвам го, защото в последно време е модерно да се говори за служби и за сигурност. Иронията е ясна – тогава, когато хората в Кюстендилско, Пернишко и Старозагорско благодарение на „чудесно направените“ териториални планове останат без работа, по-важно е да сложим за началници на тези служби наши хора.

Toва каза вицепрезидентът Илияна Йотова на дискусията „Готови за бъдещето? Демографската картина – цената на неравенствата“, която се провежда в София.

Вярваме в трайните решения, а не решенията на парче, каза още Йотова. И изрази съжаление, че в последно време политиката е само пиар, без съдържание в повечето случаи.

Според нея няма по-належаща тема в България от демографските проблеми. В България сме силни в теоретичните постановки, но ни липсват предложения за практика, добави тя.

Категорично няма да развеем бялото знаме по отношение на демографските проблеми. Аз съм от последните оптимисти, които смятат, че не всичко е изгубено. И че сега е времето да се вземат мерки. Всички заедно да осигурим сигурността на България. За мен сигурността е в основата на разплитането на здраво стегналия ни за гушата демографски възел, каза още Йотова. 

Вицепрезидентът заяви, че дългосрочна визия за България е не в утрешния, а след утрешния ден. Изолираните мерки няма как да създадат среда за младите българи.

„Убедена съм, че само левомислещият човек мисли по тези въпроси. Сигурността не е само националната сигурност. Сигурността преди всичко е социална, а това без лява политика и лява идеология не може да стане“, добави още Йотова. Много широко рекламирано, особено преди избори, е да върнем българите в България. Това не може да бъде самоцел в 21 в., когато човек има пълното основание да търси себе си там, където смята, че е най-добре“, коментира още Йотова.

Убеждението ми и на мен, и на президента Радев, и на нашата институция, е че няма по-належаща тема за България от демографския проблем, завърши тя.

Най-четени