Connect with us

Нюзрум

Ефирът гръмна, политолог заложи 1 000 лева: Това ще бъде кметът на София, казвам ви

Published

on

„Ситуацията в София е много странна. Имаме един истински бизнесмен, кандидат на дясното.

Имаме много силен журналист, добре известен. Имаме интересна дама. Имаме не много известен човек, кандидат на „Възраждане“, това заяви политологът Андрей Райчев пред Нова тв. 

„В това съотношение няма нито един, който да се занимава с кметство. Какво следва? Претенцията е политическа. Това е политически сблъсък.

Това е интересен лакмус и се провежда на класически терен. Това е стадионът на ПП-ДБ и не е честно по отношение на сините, защото си казват „Как няма да спечелят, това е София“, а ако загубят ще е шокиращо. ГЕРБ бяха прежалили София“, смята той.  

„Партии, които нямат добро разпределение по места, нямат и дълъг политически живот. Общинските съвети са много важни и когато г-н Райчев каза, че никой не си задаваше въпросите кой ще удържи победата е защото на парламентарния вот ПП-ДБ имаха превес 70 хиляди гласа в София“, каза политоложката Елена Драгиева. 

Според Нидал Алгафари никоя политическа формация се е отказала от нещо, камо ли от село.

„С Хекимян съпоставят с достатъчно добър кандидат. Тук се бият за младите.

Сглобката ги изравни, защото една немалка част от хората, които са гласували за ПП им е неприятно, че направиха самата сглобка. Нова ситуация няма да има, който и да спечели“, заяви той. 

Борисов ги чака да направят грешка, грешка, грешка и ще каже: „Тия не стават“ и ще ги махне.

Представете си, че са трети, а не втори. Всички фактори, които са политически, ще се обърнат. Той ги чака и играе за главата им. И е на път да ги вземе„, коментира още Андрей Райчев.

„Но защо Хекимян е в по-добра позиция от Василев. Единият е изкарал десетки милиони. Другият какво може да е откраднал? Телевизията ли? Хекимян има резерв, а Терзиев няма.

На втория тур Хекмимян има диалог наляво и към националистическото, а Терзиев и ПП нямат. По идеология нямат, защото са се обявили за най-хубавите и най-прекрасните. ГЕРБ е умерената партия, а ПП-ДБ е крайна“, допълни той.

„София не е цяла България. В България има малки населени места. Фокусираме се върху столицата само и това не е правилно.

Битките по селата и малките градчета са страховити. Като говорите за София, забравяте проф. Лилков, който ще събере много хора от жълтите павета. Това са автентичните СДС-ари, които няма да подкрепят Терзиев“, каза Алгафари. 

Анализаторите смятат, че трябва да има дебат, за да се преценят кандидатите. 

Водещият на сутрешния блок Виктор Николаев покани официално основните опоненти за кметското място в София да отидат на дебат в ефира на Нова тв.

„Ето, каним ги официално, точно в 8:22 часа“, заяви той. 

Те коментираха и ролята на ДПС в сегашната сглобка. 

ДПС трябва да се отблагодари на г-н Пеевски за всичко, което направи за Движението, въпреки това, което му се случи в личен план. Хората са достатъчно умни. ДПС държи на кадрите си и на хората, които са помагали винаги и във всякакви ситуации“, заяви Алгафари. 

Николаев попита събеседниците си възможно ли е фаворитът от първи тур да не спечели изборите на балотаж. 

Да, ще заложа пари на това„, отсече Райчев.  

„Колко?“, попита Николаев. 

1000 лева залагам. Хекимян става с нас, всяка сутрин. Вижте каква истерия настъпи срещу него от първия ден. Защо е тая истерия?

Уплашиха се. Много ясно чувстват възможната загуба. Защо не скачат срещу Ваня Григорова? Защо не се дразнят от нея, тя е врагът. Виждат много ясно, че могат да загубят София„, завърши Райчев. 

Най-четени