Connect with us

Нюзрум

Топ политоложка попиля Денков: Самозабравил се е! Прекалява със самочувствието

Published

on

В последните дни премиерът Николай Денков прекалява със самочувствието и правителството в негово лице изглежда самозабравило се. Не можеш да наричаш някого терорист, тъй като да си такъв е подсъдно. Това заяви пред Lupa.bg политологът проф. Мария Пиргова по повод изказването на министър-председателя за зърнопроизводителите, че не преговаря с терористи.

Според нея протестите на селскостопанските производители няма да свалят кабинета. „Властта ще покаже гъвкавост в лицето на Борисов – ще има преговори, подкупи и т.н. По някакъв начин ще се разберат със зарнарите“, коментира политологът.

„Зърнарите привлякоха всички селскостопански производители, при които има натрупани много проблеми. Затова протестът може да излезе от контрол. Българинът по време на война е наплашен и затова не смятам, че протестите ще стигнат далеч. Няма усещане за свобода, което да даде възможност недоволството да се разгърне. Хората са уплашени, играе се с техните страхове за поскъпване на живота“, смята проф. Пиргова.

„Продължаваме промяната“ ще бъдат озаптени от Борисов и Пеевски. Те ще бъдат постепенно смачкани. Не случайно „Демократична България“ настояват за реформа в службите, за да имат политически принос. ПП и ДБ мисля, че ще претърпят загуба на местните избори, а след това ще трябва да си ходят от политиката“, посочи анализаторът.

„Аз с терористи не преговарям“, обяви премиерът Николай Денков в събота, след като представителите на зърнопроизводителите отказаха да отидат на среща с правителството. Сред инициаторите на протестите заради подновения внос на земеделска продукция от Украйна има хора, които са смятани за близки до президента Румен Радев.

Българските зърнопроизводители се оплакват, че държавата не ги подпомага на фона на милиардните европейски и национални субсидии към сектора. Само през миналата година производителите на зърно в България са отчели 2.5 милиарда лева печалба.

Най-четени