Connect with us

Нюзрум

Стратегът на Радев взриви ефира! Засегна брутално Киро и компания

Published

on

Всички са ужасени от предложенията за промени в системите за сигурност на страната. Почти няма такива практики, а където има такива за единна разузнавателна служба, тя е много специфична“, каза проф. Александър Маринов, бивш съветник на служебния премиер и и бивш шеф на стратегическия кабинет на президента, пред bTV.

„Има една тенденция Народното събрание да се превръща в конвент. НС приема действия в правомощията на изпълнителната власт. Едно такова разпределение на властите не е измислено за един конкретен президент“, каза още Маринов.

Според него освобождаването на главния секретар на МВР е минало без доказателства. „Докладът го изготви сегашният министър на вътрешния работи, който в онова време беше шеф на БОП и носи вина за много от нещата“, посочи той.

„Въпросът за назначаване на наши хора, на които имаме доверие, той е прекрасно илюстриран в онези записи, които започнаха да се забравят“, каза още Маринов.

По думите му назначените шефове на службите от служебния кабинет на Румен Радев не са негови, а на служебния кабинет. „В този кабинет бяха същите хора – Николай Денков, Асен Василев и Кирил Петков“, каза още Маринов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени