Connect with us

Нюзрум

Близък до Радев скочи: Това е спектакъл! Опраскаха МВР, сега е време да опраскат и службите

Published

on

Отново сме свидетели на един политически спектакъл, чийто сценарий беше написан по време на оня запис, с мълчаливото участие на Денков. Опраскаха МВР, сега е време да опраскат и службите. Това заяви секретарят по сигурност и отбрана на президента Румен Радев – Димитър Стоянов.

„Това не е първият случай, когато парламентът не приема доклад. Доста западни служби предоставиха информация, че няма да има война в Украйна. Ако говорим за вот на недоверие, то това е вот на правителството на Кирил Петков. Не са поставени задачи, които да се свършат. Интересно е да се види как е гласувано в Комисията по службите. Докладите там бяха приети“, припомни той.

„Ако бъдат сменени шефовете на служби, дефицитите ще бъдат запълнени ли? От шефовете ли зависи това“, попита Стоянов.

„Опити са сливане на служби има през 2011 година, 2015 и 2020 година също, но разумът е надделял. Няма как да откъснеш стратегическото военно разузнаване от оперативното. Когато получим мотивите в президентството можем да кажем дали имат стойностни мотиви. Ако има такива, президентът няма да има нищо против“, допълни той.

Той твърди, че правителството лансира и представя като мантра това, че правим завой към Евразия.

„Пълна глупост. Радев защитава интересите на България. Ето един пример – интерконектора. Договорът за F-16. Това ли е Евразия“, попита Стоянов.

Според него не трябва да има смяна на „наши“ и „ваши“ хора начело на службите.

„Когато става въпрос за национална сигурност, играта е една – България. Няма друга. Служебното правителство няма парламентарно мнозинство. Нас ни разкъсваха от въпроси в НС, а виждате какъв комфорт цари в момента там“, каза още Стоянов.

Той заяви, че няма причина да се смята, че президентът скоро ще стане партиен лидер, тъй като има още 3 години от мандата си.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени