Connect with us

Нюзрум

Адвокатката на Руди Гела се усети колко години затвор го чака и поиска да отложат делото

Published

on

„Искам максимално бързо да приключи делото с Христинка Иванова, за да се установи истината. Тя е, че през 2022 г. мафията си купи ИТН, през 2023 г. същата мафия си купи ПП – ДБ“.

Това обяви пред журналистите отцепникът първо от ИТН, а след това и от ПП/ДБ Радостин Василев.

Той е обвинен, че със заплахи и принуда е изнудвал тогавашната си съпратийка Христинка Иванова да напусне депутатското си място, след  отказа ѝ да се отцепи от групата на „Има такъв народ“. Записът с телефонен разговор между Василев и Иванова беше огласен на пресконференция на ИТН.

Той обясни, че не е искал да бъде министър на спорта в „правителство на ГЕРБ и ДПС“. „Имам съвсем други амбиции, ще ги чуете утре на специална пресконференция“, закани се той.

Делото ще бъде разгледано по общия ред. Въпреки че самият обвиняем твърди, че бърза с истината, адвокат Ина Лулчева, поиска разглеждането на делото да бъде след 30-ти октомври поради предстоящите местни избори. Поради това искане съдията насрочи делото на 7 ноември в 13:30 ч.

Съдия Биляна Вранчева от СГС остави без разглеждане предявения граждански иск от Христинка Иванова срещу Радостин Василев за причинени неимуществени вреди на стойност от 10 000 лв.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени