Connect with us

Нюзрум

Петър Тодоров: Всичко от записите се случва! Киро беше при министъра, после поискаха оставката ми

Published

on

„Безпричинно на мястото на директори с едни изключително добри резултати са назначави хора от други региони. Те не познават обстановката и съответно това няма как да не се отрази. Явно обаче това е идеята да се „правят избори с нашето МВР“, както беше посочено в записа“, това коментира Петър Тодоров, който в сряда подаде оставка като главен секретар на МВР. 

Живко Коцев е предложението на вътрешния министър Калин Стоянов към Министерския съвет за нов главен секретар на ведомството. Постът бе овакантен от напусналия Петър Тодоров.

Преди седмица министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска Тодоров да бъде освободен от поста главен секретар.

Президентът Радев отказа по-рано днес с мотивите, че предложението за отстраняване на Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР е изцяло политическо и е продължение на пълномащабната чистка в тази институция.

„Вече е факт отпреди час, че президентът съгласува оставката и я изпрати към Министерски съвет за решение и издаване на указ“, уточни Тодоров. 

„Политическият лидер, който посети кабинета на министър Стоянов е лидер на „Продължаваме промяната“. На всички е ясно как се казва“, каза той относно оставката си и потвърди, че става въпрос за Кирил Петков. 

„Той никога не е имал претенции към моята работа. Не се включвам в схемата, която произтича от записа. Няма как, след като поставих условие на министър Стоянов, че можем да работим в екип при положение, че не бъда въвличат в политически чистки. Той прие тези условия, но няколко дена след срещата с този политически лидер, мнението му се промени“, каза бившият главен секретар. 

„Нашата реакция за убийството на Алексей Петров беше изключително бърза, но това е едно много добре подготвено убийство“, коментира Тодоров. 

Според него реакцията на службите е била адекватна. 

„Документ от ОАЕ имаме от 29 август, това е един мейл с дата 23 август, че на 25-и ще се екстрадира лице. Към този мейл няма съделно решение, но ние сме изискали такова“, поясни той относно пристигането на Васил Божков в България. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени