Connect with us

Нюзрум

Ваня Григорова се издаде! Застава в битката срещу милионера

Published

on

Ваня Григорова ще е кандидатът за кмет на София на БСП и Левицата. Това обяви самата тя на пресконференция.

„Имаме обща цел. Първо да има представителство на обикновените хора в институциите и управлението. В момента милионерите са тези, които могат да си купуват закони, благоволението на управляващите. А обикновените хора често се чуват нечути. Другата причина, поради която реших да поема това предизвикателство е факта, че от 33 години София се управлява от десни партии. Имено за това виждаме в какво състояние е столицата. Затова си говорим за ремонт на ремонта, че не достигат средства за социални дейност. Затова, че с концесионират и аутсорстват социални услуги. Това трябва да спре. В западните столици масовата практика е публичните услуги да се предоставят от общината, да се финансират и контролират от нея“, каза Григорова.

„Въздухът в София е в изключително мръсен, но много рядко си говорим за демонтаж на сградите, които блокират въздушните коридори към София. Време е да се преразгледат концесиите, да се пристъпи към отговорно управление в столицата. И защита на трудещите се в нея“, каз аоще тя.

„Знаете, че моят опит е основно синдикален, поради което мога да твърдя, че познавам добре проблемите в общината, които се отразяват най сериозно върху трудещите се в столицата. Благодаря на структурите на БСП София, които ми дадоха тяхното доверие, благодаря на структурите на Левицата, на колегите, които до момента са изразили тяхната подкрепа, за моята кандидатура“, отбеляза кандидат-кметът на БСП и Левицата.

„София трябва да бъде на всички, а не на малцина, които имат пари. Тогава ще постигнем резултати. Мотото е София за всички. Демократичен град е градът с пазар, а тоталитарен е градът в, в който пазарът е всичко. Той не зачита човешките права, човешкото достойнство. Ние сме тук, за да подкрепим исканията, стремежа на столичани да се чувстват достойни европейски граждани“, приключи тя.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени