Connect with us

Парламент

Нинова и заместникът й съскат срещу определението за интимна връзка

Published

on

Зам.-председателят на Народното събрание от БСП Кристиан Вигенин се подигра с определението, прието от депутатите на първо четене, че интимната връзка е такава, ако продължава повече от 60 дни.

“Откога се броят тези 60 дни? С колегите се шегувахме, че това може да се брои от добавянето във Фейсбук”, каза от трибуната Вигенин.

Той заяви, че определението за “интимна връзка”, което се внася в Закона за домашното насилие, е твърде неясен и то не само заради този елемент.

Вигенин разкритикува и това, че чрез определението за “интимна връзка” в закона се отваря възможност за правно признаване на интимните отношения, които не са между мъж и жена. Според него това е неуместно, защото такива случаи не са толкова чести.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък отиде още по-далеч и нарече определението като корупционно.

Тя заяви, заради неяснотата в това какво е интимна връзка и откога трябва да се брои нейното начало, хората ще започнат да вадят връзки в полицията и съдебните институции и това ще доведе до развихряне на корупцията. Нинова заяви, че ако определението бъде прието окончателно, тя и нейни колеги ще поискат произнасянето на Конституционния съд по целия закон.

Най-четени