Connect with us

Нюзрум

Стана ясно кой поема пловдивската дирекция на МВР след вчерашната рокада

Published

on

Зам.-шефът на пловдивската полиция комисар Радослав Начев е определен за временно изпълняващ функциите по прякото ръководство на областната дирекция, съобщиха за „24 часа“ от МВР.

Припомняме, че вчера Министътът на вътрешните работи Калин Стоянов освободи досегашния директор Васил Костадинов, след като ден по-рано му поиска оставката заради убийството на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица. Говореше се, че постът ще заеме именно Начев, тъй като вторият заместник Сълко Лилков беше назначен на 15 май.

Комисар Радослав Начев е роден в Пловдив през 1983 г. Завършил е специалност „Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция“ в Академия на МВР през 2007 г. и е започнал работа като полицейски инспектор в сектор „Пътна полиция“. От 2011 г. са му възложени функции по непосредствено ръководство и управление на този сектор, а през 2013 г. става негов началник. 2 години по-късно е преназначен на длъжност началник на група в пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“, а през юни 2021 година застава начело на същото подразделение. От декември същата година до встъпването му като заместник-директор пловдивската полиция, работи в Столичната дирекция на вътрешните работи, където последователно заема постовете на заместник-началник и началник на отдел „Пътна полиция“. Зам.-шеф в Пловдив стана на 8 декември м.г.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени