Connect with us

Нюзрум

Икономическият министър се хвали какво са направили с Пловдивския панаир

Published

on

Това, което Министерството на икономиката и индустрията направи през последните няколко седмици, беше от една страна да спрем възможността Пловдивският панаир да продължи по курса, по който е поел в момента, така че да бъде защитен интересът на държавата и успяхме.

Акциите на държавата в Пловдивския панаир няма да бъдат прехвърляни към частното дружество, те вече са обезпечени. Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов на пресконференция в Министерския съвет, на която премиерът акад. Николай Денков и министри представиха актуални теми, залегнали в управленската програма на правителството.

Икономическият министър допълни, че предстои да се разработи ясна оздравителна програма, за да се гарантира, че в следващите години Панаирът ще продължи да функционира. Той подчерта, че по темата за панаира не става дума за това, че публично-частните партньорства са нещо лошо.

По думите му в този специфичен случай, при който панаирът през последните години се е управлявал неефективно и вече генерирана над 100 млн. лева загуба, липсва ясна стратегия за развитието му, и е имало опасност да бъде загубен актив, който над сто години е бил вратата за българската индустрия към света.

Богданов заяви, че трябва да се запази текущото предназначение на Пловдивския панаир както заради икономическия смисъл от развиването му, така и заради факта, че само в периодите на активната му работа на година той е бил посещаван от 70-100 000 души, а в изложенията са участвали стотици компании.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени