Connect with us

Нюзрум

Надежда Йорданова проговори за заплашения с убийство министър и отправи призив

Published

on

Абсолютно недопустима. Така зам.-председателят на ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Надежда Йорданова определи пред журналисти в парламента отправената заплаха за убийство срещу министъра на отбраната Тодор Тагарев, предаде репортер на Novini.bg.

Това прекрачва границите на всяко допустимо демократично поведение. Всеки политически дебат, всички мнения, колкото и да са остри, колкото и да са противоречиви, трябва да бъдат обсъждани на полето на политическия дебат. Недопустими са каквито и да е заплахи срещу живота и здравето на който и да е човек, бил той и министър, заяви Йорданова.

В отговор на въпрос възможно ли е заплахата да е отправена заради изпращането на военна помощ на Украйна, тя посочи: „Аз призовавам всички компетентни органи да действат максимално бързо и ефективно. Първите сигнали за ефективни действия са налице. Доколкото са изнесени данни, заплахата е свързана с дейността на министъра. Това е абсолютно недопустимо. Политическият спор трябва да се води с аргументи, а не със заплахи за живота и здравето на който и да било“.

Попитана как ще коментира информацията, че в украинския сайт „Миротворец“, в който се качват имена, които според украинските служби за сигурност трябва да бъдат ликвидирани, се е появило името на българската журналистка Диляна Гайтанджиева, Надежда Йорданова коментира: „Не съм запозната с подобни обстоятелства. Както казах, нито един човек не може да бъде заплашван за това, че има различно мнение“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени