Connect with us

Нюзрум

Денков не остана длъжен на Радев: А той кога е имал свое мнение? Непрекъснато ни провокира!

Published

on

Моя въпрос е кога президентът Румен Радев е имал свое мнение? Днес повтаря едни руски опорки, които нямат нищо общо с това, което представят членовете на ЕС и на НАТО като позиция. Радев непрекъснато провокира конфликти с правителството. Това заяви министър-председателят Николай Денков в отговор на изявлението на президента Румен Радев в Рожен.

На въпрос дали се гледа на България като склад на „чужди въоръжени сили“, премиерът посочи, че се гледа националният интерес и какво иска България да осигури като защита – войната да свърши възможно най-бързо.

Денков не се съгласи с тезата на държавния глава, че „Украйна настоява да води тази война“ и заяви, че този, който настоява да води тази война, е кръгът около Путин.

„Но това няма да стане с призиви към Украйна. Войната е започната от Русия и най-лесният и бърз начин е Русия да си изтегли войски и войната да спре за един ден, както видяхме от похода на Пригожин. По никакъв начин не мога да разглеждам изпращането на БТР-и, които никога не са използвани, като заплаха за нашата национална сигурност.“

Той заяви, че Украйна трябва да е член на НАТО, за да защити и себе си, както и да държавите след нея в Източна Европа.

„Друг въпрос е, че нейното приемане може да стане само като спрат бойните действия“, заяви акад. Денков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени