Connect with us

Нюзрум

Депутат на Слави изригна: В този гьол потънаха милиарди

Published

on

От ИТН оценяват посещението на украинския президент Володимир Зеленски като „най-вероятно положително“, тъй като сме част от ЕС и НАТО.

„Въпросът е каква е целта на посещението. Защото всички заедно като общество сме съпричастни към случващото се в Украйна и сме изразили тази съпричастност нееднократно. Ако целта е да дойде да изразим отново съпричастност, не знам дали има смисъл. Този отговор трябва да го даде този, който го кани – министър-председателят и МС“, коментира депутатът Станислав Балабанов. Депутатите научили от медиите за визитата на Зеленски. На срещата с президента на Украйна ще отиде шефът на ПГ Тошко Йорданов, пише „24 часа“.

Балабанов подчерта, че ИТН подкрепя декларацията за влизането на Киев в Украйна и отново натърти, че под нея няма подписи от „Продължаваме промяната“.

„Тази декларация е израз на нормално човешко отношение и да, когато свърши войната, Украйна трябва да стане част от НАТО, за да може Европа да гарантира външната си сигурност“, добави той.

„Ако е добра офертата и ако са добри възможностите за България, защо не. В този гьол потънаха милиарди, експертните оценки на редица специалисти казват, че не е възможно АЕЦ Белене да функционира правилно и да се построи навреме. Това е район с висока сеизмичност по принцип. Ако търговски е добре да се изкарат добри средства – прекрасно“, заяви той на въпрос одобрява ли продажбата на оборудването, предвидено за ядрената централа в Белене.

Най-четени