Connect with us

Нюзрум

Денков порица скандален български депутат за заплахите му

Published

on

След стряскащите призиви на националистическия лидер Костадин Костадинов за саморазправа с противниците на Русия у нас, реакцията на правителството беше доста мека. Премиерът Николай Денков порица „Възраждане“ като политическа сила, която залага на страха и манипулациите. Но се въздържа да отправи призив за някакви конкретни мерки или действия срещу развилнелите се националисти, пише „Сега“.

„Има политически сили, които нямат позитивна посока, нямат позитивни послания. Единственото, което им остава, е да плашат хората. Такава политическа сила е „Възраждане“, която съвсем открито през последните дни отправя призиви, включително от лидера, срещу демократичната система в България, призиви за насилие, които минават доста зад границата на това, което е задала правовата система в България“, посочи Денков днес пред журналисти, след като участва в конференция на Съвета за икономически анализи в Софийския университет. И заяви, че действията на партията са продиктувани от това, че няма какво друго да предложи, освен страх.

Денков се развълнува повече от избуялите дезинформации, че страната ни ще изпрати войници в Украйна. Макар и съвършено безпочвени, те непрекъснато се разпространяват от „Възраждане“, както и от БСП. Премиерът обясни, че България се ангажира единствено с подготовката на украински лекари и медицински сестри, което е нормална практика за всяка една медицинска система.

Извън тези констатации и анализи Денков не добави нищо – нито призив към другите политици да реагират, нито дори някаква декларация в защита на демократичните принципи.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени