Connect with us

Импийчмънт

Вицето на Радев се ядоса: Какви седем условия, на мен ми прозвучаха като седем ултиматума

Published

on

Тези седем условия, лично на мен, ми прозвучаха като седем ултиматума. Не смятам, че в едно управляващо мнозинство трябва да се говори и да се действа с ултиматуми, по- скоро трябва да се търсят полезни решения и консенсус. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в коментар пред медиите за политическата обстановка в страната, съобщава БТА.

Йотова ще открие днес XVII Национален петропавловски събор.

БТА припомня, че вчера Парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) взе решение да потвърди декларацията Денков – Габриел и определи седем гаранции за нейното изпълнение. При неизпълнение на тези гаранции, ще поискаме оставката на правителството, обяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Йотова припомни, че позицията на президентската институция винаги е била за стабилно правителство и мнозинство, което да реши непосредствени задачи и ангажименти, които е поело към гражданите.

Тя допълни, че се очаква днес отговорът на коалиционния партньор относно седемте условия. „Ще видим днес дали правителството ще подаде оставка. Аз ще направя прогноза, че ще се опитат може би да задържат правителството още някой и друг месец, но става все по трудно и все повече са силни центробежните сили вътре в правителството“, коментира вицепрезидентът.

Йотова акцентира на важността на кандидатурата за български еврокомисар. Тя припомни как преди години българска кандидатура е била отхвърлена от Европейския парламент и добави, че „второ такова унижение държавата ни не трябва да приеме“.

Най-четени