Connect with us

Нюзрум

Политолог алармира: Заложена е бомба, може да се стигне до нови министри в кабинета

Published

on

„След като ПП-ДБ поискаха именно тази формулировка на парламент, ГЕРБ-СДС да са абсолютно свободни и с развързани ръце в парламента, нали се твърди, че няма коалиция. ГЕРБ казват, че не носят отговорност за това правителство на малцинството, единствено тяхна е Мария Габриел.

Това винаги носи възможност сглобката да се счупи. След като няма споразумение между двете коалиции, ГЕРБ не носят отговорност“. Това заяви пред Нова нюз политологът Георги Киряков.

По думите му може да се стигне до вариант за гласуване на нов кабинет с друга формулировка между двете партии – да не е правителство на малцинството.

Политологът Даниел Стефанов от своя страна смята, че за правителство на малцинството трябват не 60, а около 100 депутата.

„ПП-ДБ наистина го получиха, но не са особено добри да създават мнозинства, а ГЕРБ и Борисов са доста добри. Беше ясно, че трябва да се създаде здраво мнозинство, което да стои зад кабинет, а не самият кабинет да създаде мнозинство. Какво ще стане, ако свърши търпението на ПП? Ще оттеглят министрите и премиера си от собственото си правителство? Те нямат лостове за натиск върху ГЕРБ. Това беше заложена бомба, която се надявам, че няма да избухне“, коментира той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени