Connect with us

Парламент

На косъм от нов бой минути след като вота за Пеевски мина: Как няма да говоря? Ти ли ще ми кажеш

Published

on

На крачка от ново спречкване бяха депутатите в зала. До там се стигна след като Явор Божанков от ПП-ДБ излезе на парламентарната трибуна, за да обясни защо не е гласувал „за“ Делян Пеевски да стане част от комисията по конституционни въпроси, предаде „24 часа“.

След като вота за Пеевски мина, на трибуната излезе колегата на Божанков Искрен Митев. Той обвини хората на Костадин Костадинов в лицемерие, тъй като те не се включиха във вота. Така кворумът падна и гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Има такъв народ“ стигнаха.

Веднага след Митев на трибуната излезе Божанков. Той обаче не можа да се изкаже, тъй като бе обсаден от депутатите на „Възраждане“. На 1 юни, когато имаше спречкване между възрожденците и ПП-ДБ, Костадинов заяви, че той и хората му повече няма да допускат Искрен Митев, Явор Божанков и Манол Пейков да говорят от парламентарната трибуна. Тогава очилата на Веселин Вешев от „Възраждане“ паднаха в жертва на напрежението, а Пейков се оплака, че е бил одран по лицето. 

Божанков веднага бе заварден от квесторите, а към него се стекоха хората на Костадинов, начело с Деян Николов и Стоян Таслаков. Самият Костадинов също се впусна.

„Как няма да говоря? Защо да излизам? Къде да ходя? Ти ще казваш дали да говоря?“, чу се да пита Божанков, а отстрани се чуваха викове „Слизай веднага от там“, „Веднага изчезни от там“, „Нямаш право да говориш“. Междувременно Божанков ги засне на телефона си.

20 минути почивка пусна председателят на НС Росен Желязков, за да се успокоят страстите в залата.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени