Connect with us

Нюзрум

Медалистка от Олимпийските игри призна кой министър от ГЕРБ й е дал сили, публично му благодари

Published

on

Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Токио 2020 Антоанета Костадинова беше гост на предаването „Залата на славата“ по БНТ.

Състезателката по спортна стрелба от Търговище притежава седем златни медала от Световни купи, носител е на десетки отличия от Европейски първенства и международни турнири.

Чаровницата разказа за първите си точни удари в десетката, за уроците, които е научила по пътя към върха, за съветите, които са й дали двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева и бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев.

„За Олимпийските игри в Лондон моите лични очаквания ми попречиха. Но около година и половина преди Рио де Жанейро започна да се тиражира, че отивам за медал. Че няма как да не взема медал. А и реално аз, на което и състезание да участвах, бях с отличие. Влезнех ли на финал, задължително съм с медал. Очакваше се да има очаквания, но някак беше твърде пресилено, твърде преекспонирано. Наистина ми дойде в повече. Първата ни дисциплина беше въздушната стрелба и аз бях толкова изплашена, че застанах на огневата и имах чувството, че е някой друг.  Нямах контрол над себе си. Изстрел след изстрел, няколко лоши изстрела и не можех да реагирам“, разказва Костадинова.

В този момент тя получава подкрепа от тогавашния спортен министър Красен Кралев.

„Един от малкото хора, които тогава ми дадоха сили беше министър Кралев. Той е човек, който можеше да говори с всеки спортист открито. Да го надъха. Защото моят телефонен разговор с него беше точно такъв. Няма да забравя, когато ми каза: Тони, спокойно, това е само едната дисциплина. Имаш още един шанс.  Игрите не са приключили. Тогава се чух и с Мария Гроздева. Тя също много ме надъха. Тогава и двамата ми помогнаха да си изчистя главата и да не мисля за разочарованието, което имах от мен самата. Имаше два дни до следващата дисциплина. И влязох на финал. Но там пък грешката ми беше, че много се успокоих. Това ми попречи да дам максимума от себе си. Но за Токио вече се бях успокоила, исках да се отърся от тези стрелби“, връща се назад във времето Антоанета, която взе сребро в японската столица. 

Най-четени