Connect with us

Timeline

Красен Кралев хвана в гнусна лъжа спортния министър: Освен, че нищо не работи е започнал и да лъже

Published

on

„Спортният министър, освен че нищо не работи е започнал и да лъже“, написа в профила си във Фейсбук депутатът от ГЕРБ-СДС Красен Кралев. В рамките на заседанието на Комисията по въпросите на децата, на което е присъствал Димитър Илиев, народният представител е засегнал темата с „Арена Бургас”. Вчера от отговор на ММС до депутата от ПП-ДБ Антоанета Цонева е било казано, че залата не може да се ползва.

Красен Кралев обаче заяви, че разполага с писмо от изпълнителния директор на „Арена Бургас” Петър Петров, пратено до Община Бургас. „В това писмо има сериозни и притеснителни разминавания с твърденията на спортния министър на „Промяната”, които са целенасочено и умишлено разпространявани от “Да, България”.

В писмото се казва: „Ситуацията, която заварих от ръководството, назначено от бившия министър на младежта и спорта Радостин Василев беше следната: не беше довършена залата в Бургас, нямаше строително-монтажни работи, нищо не се случваше там! Възобновихме комуникация със строителя и възстановихме прекъснатата строително-монтажната дейност по залата, който продължи от края на 2022 година до откриването на залата на 18 май 2023.”

Залата в Бургас има налично оборудване за провеждане на различни състезания, всяко едно нещо е със сертификат от фирмата производител.

„Това писмо дава много отговори, но моят въпрос е: „Защо, господин министър, има такова разминаване между отговора, пратен от Вас до Антоанета Цонева и становището на изпълнителния директор на „Арена Бургас”. На следващото заседание на ресорната парламентарна комисия ще поканим на изслушване изпълнителния директор на залата в Бургас, за да разберем истината. Но мен изключително много ме смущава разминаването във версиите на ММС и на ръководството на „Арена Бургас”, пише в заключение Красен Кралев и публикува видео от комисията.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени