Connect with us

Нюзрум

Куриоз! МФ даде 100 бона за пиар сайт на еврото

Published

on

„Създаваме интернет страница за информиране на българските граждани и бизнеса относно аспектите на приемането на еврото”, обяви министърът на финансите Росица Велкова. За целта са отделение средства в размер на 84 хил. лв. без ДДС, което означава, че с данъка сумата минава 100 хил. лв., предава 19min.bg.

По думите на Велкова създаването на страницата, която ще има и мобилна версия, трябва да бъде осъществено от Информационно обслужване, с което МФ е сключило рамков договор.

За финансовото обезпечаване на комуникационните дейности свързани с въвеждането на единната европейска валута МС  одобри допълнителни разходи в размер на 10 млн. лв. по бюджета на МФ през 2022 г. Това стана с постановление 480 от 21 декември миналата година. През април бяха направени промени в този документ, с които се отпускат 800 хил. лв. по бюджета на Министерството на външните работи и 220 хил. лв. на Икономическия и социален съвет към НС.

Велкова посочи, че тези средства ще обезпечат извършването на подготвителните информационни и комуникационни дейности в страната и в чужбина.

„Все още не са сключени договори между МФ и медии за реализиране на дейности, заложени в комуникационната стратегия за информиране за приемането на еврото и съответно не са извършвани плащания към тях”, добави тя.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени