Connect with us

Гербери

Стана ясно ще подкрепи ли ГЕРБ, кабинет на ПП-ДБ, депутат разкри истината

Published

on

ГЕРБ – СДС ще направи всичко възможно да има правителство, независимо от различията по някои въпроси с втората политическа сила след последните избори – „Продължаваме промяната-Демократична България“. Това коментира по БНР народният представител Бранимир Балачев.

По думите му това не е ръка за милостиня, а дружеска ръка с ясната идея, че ако се стигне до такъв временен проект за управление на държавата, то това ще стане с ясни и точни приоритети. Целта е да се отговори на изискванията и очакванията на българския народ да се сложи край на кризата и да има кабинет, подчерта Балачев.

Той определи поведението на ПП-ДБ като неадекватно заради отказа да се говори по приоритети и да се направи управленска коалиция, която макар и с кратко съществуване да се нагърби със задачата да реши най-наложителните проблеми. 

Бранимир Балачев беше категоричен, че ГЕРБ-СДС няма да подкрепи кабинет с мандат на Продължаваме промяната – Демократична България и ще търсят друга подкрепа за съставяне на кабинет. Той допълни, че биха пренебрегнали партийния интерес и биха понесли имиджови щети, в името на създаване на редовно правителство.

Според него президентът Румен Радев е форсирал много от процесите, включително свикването на Народното събрание и консултациите с партиите целенасочено и е категоричен, че приоритет трябва да е съставяне на кабинет, а не приемане не Бюджет. Няма как да приемаме Бюджет, който тези, които го приемат няма да го изпълняват, посочи Балачев.

Балачев коментира и темата за презастрояването на Варна.

Варненският ОУП наистина е бил финализиран през 2012-та година, но параметрите, заложени в него са от години преди това, изтъкна той. Балачев допълни, че по отношение презастрояването на кв. „Бриз“ и околностите, общинските съветници на ГЕРБ са били винаги против, но по параметрите заложени в ОУП-а на Варна, няма правна възможност да бъдат отказани разрешенията за строеж. В противен случай Община Варна щеше да получи съдебни искове, които щеше и да загуби, категоричен е Балачев.

Адвокат Балачев каза още, че най-облагодетелствани от презастрояването са били политическите субекти около партия „Да, България“, тъй като, по думите му може да цитира много строителни обекти, които са на техни близки. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени