Connect with us

Нюзрум

Бойко Рашков под заплаха! Разследването за „чадър“ над Къро го принуди да напусне страната

Published

on

Нотариус Мария Рашкова дружно с дъщерята и внуците на някогашния вътрешен министър са напуснали страната няколко часа, откакто Breaking.bg заяви, че прокуратурата проверява Министерство на вътрешните работи за „ чадър “ над Къро. На 7 април вечерта с полет на нискотарифна самолетна компания, с цел да не бие на очи, фамилията на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков е напуснало България, съгласно източници от Гранична полиция.
По-рано същия ден Breaking.bg заяви, че прокуратурата прави огромна инспекция дали по време на Рашковото министерстване в Министерство на вътрешните работи е бил разпънат полицейски чадър в Министерство на вътрешните работи над бандата на Красимир Каменов – Къро, разследван за 5 поръчкови убийства и опит за премахване на магистрати и висши полицейски началници. Около 20 часа на 7 април, камерите на Терминал 1 на летище „ София “ засичат някогашната брачна половинка на Бойко Рашков – нотариус Мария Рашкова, щерка им – съдийката Илиана Рашкова, двете й деца и вторият й брачен партньор Мартин Цековски да напущат България.
Групата е записана от камерите в зоната за сигурност, по време на инспекцията на багажа и до момента в който се насочва към изхода за

отклоняване към самолета. Данните към този момент са предадени на прокуратурата и най-вероятно ще бъдат приобщени към инспекцията за полицейски “чадър ” на Къро и бандата му, до момента в който вътрешен министър бе Бойко Рашков. Все още не е ясно какво е наложило незабавното извеждане на околните му от България съвсем незабавно след разкритията за връзките на Къро в Министерство на вътрешните работи по времето на Рашков. Според източниците на Breaking.bg във вътрешното министерство в действителност е имало „ чадър “ на Къро и бандитите му и то по разпореждане на самия министър Рашков. Всички сигнали за възможна съпричастност на служители на реда към незаконната група на укриващия се в ЮАР някогашен висаджия, са били „ покривани “ в Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи, по разпореждане „ от горе “. Те са били докладвани на вътрешния министър от шефа Георги Георгиев, само че са покривани. Нещо повече, всички служители на реда, които са разследвали бандата са уволнени от Рашков.

Най-четени