Connect with us

Нюзрум

Голям скандал! Гладният Минеков нарече министър на Кирил Петков „герберско безличие“

Published

on

Самоизяждането в средите на „промяната“ тече с пълна сила. Министърът от служебните кабинети Велислав Минеков продължава да громи с пълна пара новия министър Атанас Атанасов. Поводът е изчегъртаното ръководство на Фонд „Култура“, завещано от Минеков.15 февруари, 12:57

„За съжаление НФК ще бъде даден в жертва … Някои професионални мошеници получиха неочаквана плесница. Това е резултатът, когато гербаджийските безличия пожелаят да „продължат промяната“, написа Велислав Минеков във Фейсбук.

Той споделя публично обръщение от Велико Маринчевски, който през ноември влезе в Управителния съвет на НФК и на теория трябваше да има 2-годишен мандат. Според него се води целенасочена кампания за очерняне и дискредитиране на новия Управителен съвет, а искането на Атанасов за оставки определя като „нелепо и унизително искане“, „след манипулативното негово изявление“.

„Новият Управителен съвет е на по-малко от три месеца, но е превърнат в гръмоотвод на всички негативи на над дванайсетгодишно порочно и некадърно управление. Умишлено не се разграничават отговорностите на Министерството, на Екипа на НФК с Директора, на Експертните комисии – оценители, на Управителния съвет и председателя му Министър /Зам.-министър, през годините и днес. Не се осветлява изключително тежкото наследство от предишните управления на министри, натрупаните нерешени проблеми, неосъществените реформи и основни, принципни промени, заложените капани в Министерство и Фонд, дългогодишните служители на статуквото, саботажите с липса на адвокатска защита на УС…“, оправдава се Маринчевски.

Според думите му, зад анонимност и секретност на всички нива е създадена удобна среда за корупция, лобизъм, свързани лица, конфликт на интереси, които министърът не засяга в съмнения и изглежда не са приоритет за пресичане – в дисонанс на заявените намерения на днешното управление за „нулева толерантност към корупцията“.  

Най-четени