Connect with us

Парламент

Депутатите се гласят за по-дълга ваканция, ето защо

Published

on

По-дълга ваканция вероятно ще получат народните представители, отново с мотив изборите.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Делян Пеевски от ДПС, Деница Сачева от ГЕРБ, Атанас Атанасов от ДБ и Стою Стоев от ПП са внесли в деловодството на парламента идеята за удължаване на почивните дни.

Първоначално Народното събрание (НС) гласува народните представители да работят извънредно три поредни понеделника и вторника – на 18, 19, 25 и 26 септември, като и на 2 и 3 октомври. И трябваше да почиват три седмици – в периода 11-13 октомври включително, 18-20 октомври и 25-27 октомври.

Парламентарните комисии обаче ще продължат да заседават. Тогава почивката бе предложена от Десислава Атанасова от ГЕРБ, Кирил Петков от ПП, Делян Пеевски от ДПС и Атанас Атанасов от ДБ.

Според новото предложение на мнозинството обаче извънредните заседания на 2 и 3 октомври отпадат, както и редовното от 4 октомври. След това на 5 и 6 октомври НС пак ще се събере. С допълнение се добавя още седмица почивка – след 29 октомври, т.е. във времето до балотажа на местните избори. Така идеята на управленското мнозинство е НС да почива до 5 ноември включително. 

Най-четени