Connect with us

Парламент

Екшън разтресе НС! Плашат Костадин Костадинов със съд

Published

on

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов заплаши да съди за клевета лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Това стана по време на дебата за предоставяне на дефектни ракети за С-300 и боеприпаси за автоматично оръжие от складовете на МВР като допълнителна военна помощ за Украйна.

Повод за заканата стана реплика на зам.-председателя на „Възраждане“ Цончо Ганев, който обвини Атанасов, че е предал на украинската страна секретен списък с българско въоръжение:

„Преди време изтече списък, промотиран и заявен от един от лидерите на ПП-ДС, който ясно заяви пред медиите, че е занесъл и е запознал украинската страна с българското въоръжение какво можем да дадем. Днес ще кажете ли?! А – точка А, това национално предателство ли е?“.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов цитира думи от интервю на Атанасов пред БНТ:

„На 5 ноември 2022 година народният представител Атанас Атанасов каза следното – „преди две седмици имахме среща с украинския посланик в България. В комуникацията си с българските власти украинското посолство е наясно какво имаме в излишък, което може да им бъде полезно“.

Ето ви пример за извършен шпионаж в нашата държава от чужд дипломат, който, г-н Атанасов, като в крайна сметка бивш шеф на контраразузнаването, би следвало да знае как да постъпи в тази ситуация“.

Атанасов обвини опонентите си, че с атаката срещу него започват „предизборната си кампания“ и заяви:

„Като имате такива данни, че съм национален предател, ги занесете в прокуратурата, ако обичате. Никога не съм говорил такива неща, каквито си позволявате тук да говорите, нито знам за някакви списъци, нито знам какво е въоръжението на българската армия. Така че това е пълно безобразие, което вършите тук, безогледно лъжете, разбрахте ли. И между другото си търсите да ви заведа дело за клевета, да знаете!“.

На закрито заседание депутатите изслушват началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и бригаден генерал Петьо Мирчев, зам.-командир на ВВС за наличностите и състоянието на въоръжението, което ще бъде предоставено на Украйна.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени