Connect with us

Fake Harvard

„Шампанско и сълзи“: Изборите на ПП-ДБ

Published

on

Новото обединение се разпада от неделя вечерта насам, научи Tribune. Крехката психика на Кирил Петков и Асен Василев не може да приеме, че са загубили изборите. Върви се към неизбежен разпад, преждевременно и обилно полят с шампанско.  

Освен че обявиха „коктейл“ пред централата на ДСБ, ПП-ДБ са започнали да поливат победата си към 17 часа в офиса на „Чаталджа“. Те били твърдо убедени, че вотът от чужбина ще им осигури поне 5% преднина. Но след като започнали да обявяват паралелното преброяване, опиянените от победата си започнали „семеен скандал“ пред всички присъстващи. Празникът е преминал под мотото „Шампанско и сълзи“.  

И въпреки че всички политически анализатори твърдят, че загубата им се дължи на драстичен спад в рейтинга на „Продължаваме промяната“, самите те обвиняват ДБ, че са изместили „техните хора“ с преференции.

Факт е, че в началото на обвързването между „добрите сили“ Кирил Петков е поставил ултиматум ДБ да не играят с преференции и в момента се чувствал наранен и измамен. Но ДБ са партия, която винаги и разчитала на вота за личност, а не за партия. Бившият премиер би трябвало да го знае, защото е бил част от партията на Христо Иванов.

Асен Василев бил бесен на ДБ, най-вече защото се почувствал застрашен от втората в листата на ДБ в Хасково.  

На събранието на ПП във вторник е имало викове и сълзи, казват присъстващи. А прибързаното заявление на Петков и Василев в лобито на хотела било, за да „прецакаме Христо“.

Мнозинството от ПП настоява за раздяла на обединението-такива призиви се чуват и от ДБ, които пък не одобряват парапетния имидж на Лена Бориславова и Кирил Петков, който им се припомня често. Част от ДБ нарича открито Асен Василев „китайски комунист“. Партията отхвърля и паразитни организми като отцепника на Слави Радостин Василев.  

Напрежението нараства поради факта, че лидерите в обединението вече са наясно, че предстои да бъдат публично разкрити обръчите от влияние на именити олигарси, на които дължат услуги. Ясно е, че Прокуратурата разследва и съмнения за изборен туризъм,  промотиран открито по официалните им партийни канали. Въпросът за дефектните машини в изборния ден също е неудобен за тях. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени