Connect with us

Fake Harvard

ПП-ДБ по-бесни от всякога! Изгониха журналисти и отказаха подкрепа на ГЕРБ

Published

on

„Всички партии в коалицията са взели решение, че няма да подкрепи правителство с мандат или участие на политическа партия ГЕРБ“, това обяви Асен Василев в началото на първата обща пресконференция на ПП-ДБ след изборите.

Изказването му бе на фона на изгонени журналисти и в отсъствието на Даниел Лорер. На масата пред медиите бяха седнали Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов и Христо Иванов.

Според Василев имало сериозни проблеми с провеждането на тези избори, като заговори за голям брой на хора, които не са отишли до урните. Съпредседателят на ПП допълни още, че ще се направи и анализ на местата където не са успели да стигнат по време на тази кампания.

„Нашето решение, че няма да подкрепим ГЕРБ в първия мандат е на база на ценности“, заяви Кирил Петков, уточнявайки че ще говорят с всички партии по политики. Той уточни, че ако ГЕРБ не успеят да съставят правителство с първия мандат, то ПП-ДБ ще предложат такова с втория мандат. 

Атанас Атанасов заяви, че анализът показвал, че българите искат редовно правителство, но те не можели да подкрепят такова кадрувано от Бойко Борисов. Като един от първите законопроекти, Атанасов се закани да внесе такъв за службите и посъветва при редовно правителство Румен Радев да се прибере в президентството. 

„Обединението има потенциал, видно и от резултатите. Не успяхме да изпълним пълния си потенциал, но предстои да изпълним най-важното. Ще продължим да смятаме очевидното – без дълбока реформа в правосъдието нито една цел няма да бъде постигната“, завърши Христо Иванов.

След изявленията на четиримата, всички се изнесоха и нито един журналист не успя да зададе въпрос.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени