Connect with us

Нюзрум

Личната кандидатка на Еконт остана без депутатско място, заради…

Published

on

Най-големият дарител на ПП в историята, а вероятно доста помогнал всячески и в тази кампания, е собственикът на Еконт Ник Събев. Българският Безос, както мазничко го нарече Сашо Диков, и след напускането на кабинета Петков – Нинова, където беше транспортен министър, и отказа си да се кандидатира за депутат на последните два избора, оставяше личната си кандидатка и негова адвокатка Рена Стефанова на избираемото второ място в листата от неговия град Русе.

Второ, защото не е удобно блъснала в депутатското си битие и потрошила жена на пешеходна пътека юристка, отървала се със светкавично споразумение с прокуратурата, да бъде водач на листа. Няма как Събев да не е помогнал всячески за кампанията и двата пъти, включително на 2 април.

На следващия ден той пусна революционен пост с искане за оставката на ръководството на партията от позициите на човек, постигнал единственото надмощие на ПП над ГЕРБ, ако не броим София и Пловдив. Едва в четвъртък, когато истината лъсна откъм данните на ЦИК, се разбра и причината за взривяването на чувствата на Събев, който иначе е будист, сиреч доста спокоен поне в реакциите си човек.

Оказа се, че Рена е изместена и няма да бъде депутат, защото никому неизвестният Иван Белчев има 101 преференции повече от нея – 236 срещу 135. Както се шегува lupa.bg, „със съвсем скромни усилия” – разбирай средства. Явно не е нужно човек да бъде мултимилионер, а според самия Събев бизнесът му се оценявал за милиард – милиард и двеста милиона лева, а просто да може добре да си направи сметката. Българският Безос не за първи път доказва, че не е силен в стратегията и не му е мястото на жълтите павета, където се разпределят порциите.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени